Al final de llibre vaig veure el film sobre la darrera part de la seva vida a la pel·lícula Adéu Europa , molt recomanable també per entendre la part final de llibre
Es una llarga història, i fa referència a l'amistat, l'amor, la vida i moltes mes coses...
dissabte, 14 de maig del 2022
El mon d'ahir - Memòries d'un europeu
Al final de llibre vaig veure el film sobre la darrera part de la seva vida a la pel·lícula Adéu Europa , molt recomanable també per entendre la part final de llibre
dissabte, 30 d’abril del 2022
Sola de Carlota Gurt
La Mei, després de naufragar en la feina i immersa en l’apatia matrimonial, s’aboca a escriure instal·lada a la casa del bosc de la seva infantesa, on s’encararà rabiosament a la grisor del seu passat, a un present inoportú i a un futur a la deriva. Aquesta és la crònica d’una rebel·lió. És la història de la seva solitud impenitent narrada en un compte enrere agònic de 185 dies. Però, què és la solitud? Una realitat objectiva o un estat d’ànim? Una benedicció o una condemna? Potser tot alhora. Però una cosa és segura: de la solitud no en sortim indemnes. Escrita en la característica prosa vivíssima i visual de l’autora, Sola és també el seu esperat debut en el gènere de la novel·la.
dissabte, 26 de març del 2022
Molts i ningú
diumenge, 30 de gener del 2022
Junil a les terres dels bàrbars
Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l’era cristiana; el lloc, una marca de l’Imperi romà. Travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien. Què diuen els estranys amb qui topen? Què volen? A mesura que avancen, l’afany de caminar eclipsa la por i s’encomana a d’altres fugitius.
divendres, 28 de gener del 2022
El Buen Patrón
Passable pel·lícula , previsible i exagerada, per mi un histriònic Javier Bardem no massa creïble en el seu paper....
dimarts, 18 de gener del 2022
Delicioso
França, segle XVIII. A les albors de la Revolució Francesa, el prestigi d'una casa noble depèn sobretot de la qualitat de la seva taula. Quan el talentós cuiner Manceron és acomiadat pel Duc de Chamfort, perd el gust per cuinar i decideix tornar a casa al camp. Allà coneix la misteriosa Louise, que li torna la passió per la cuina i l'ajuda a crear el primer restaurant del món.
dijous, 23 de desembre del 2021
L'últim traginer
Josep M. Espinàs, a traves d'aquesta crònica del 1956, reviu uns fets, uns personatges i un paisatge que avui ja formen part del passat, però que l'autor manté vius per sempre amb el seu testimoni de narració viva.
Sorprèn molt la falta de esment que els seus companys de viatge , entre ells en Camilo Jose Cela, i crec recordar que el llibre inicial no es deia així, sinó A peu per el Pallars el la Vall d'Aran:
I segons comenta la Núria, el Camilo Jose Cela , va escriure el llibre mes tard que el Espinàs i se'n va aprofitar de l'edició de ell, per recordar coses al seu llibre, ja que va fer pocs apunts!