dimarts, 22 de maig de 2007

El tabac i les drogues- Carta a la meva filla - (I)

Ahir ens va arribar que t’han vist fumar a l’ Institut. Tu ho has negat i dius que s’han equivocat , que no eres tu, que no fumes . Com a pare que t’estima i vol el millor per tu , sàpigues que avui porto tot el dia donant-li voltes, pensant com parlar amb tu d’aquest tema, no de que si has o no fumat, si no sobre el tema de les drogues i de quina manera m’escoltaries, si ens enfrontaríem o no , si t’avindries a un diàleg entre persones normals, o no, etc.. Es per això que desprès de pensar-hi força , crec que el millor es deixar-t’ho per escrit, i si vols em pots contestar com i quan vulguis.

Be, entrant directament amb el tema: entenc que estàs en un entorn on mes del 50 % dels nois i noies de la teva edat (13 anys !!!) han fumat , i alguns ja fumen habitualment , i tu potser no estaràs dins d’aquests , però tard o d’hora pots caure-hi, i es per això que cal que sàpigues algunes coses mes de les que ja deus saber sobre drogues:

El tabac es una droga que crea addicció (ja ho has viscut a casa amb nosaltres , i saps el que ens ha costat deixar-ho) i es perjudicial per la salut, ja que afavoreix el càncer de pulmó, i d’altres malalties greus. Tot i que es legal i es de les drogues dites “toves”, es prohibida per a menors de 16 anys, perquè esteu encara en edat de creixement, i la nicotina del tabac no afavoreix gens el ple desenvolupament del vostre organisme, que com a persones en creixement sou, no esteu del tot formades.

Si dic que el tabac es una droga tova, es per que a diferència d’altres que mes endavant comentaré (porros,alcohol, etc), no canvien del tot l’actitud de qui les consumeix , sols son un xic antiansiolítics (per qui pateix ansietat) , relaxen , etc. Per que ho sàpigues, la gent que no fuma, i que se sent un xic ansiosa, o necessita relaxar-se, per combatre aquesta ansietat, o be menja xocolata, o se’n va al cinema, o mira una peli, o qualsevol altre cosa un xic mes sana que el tabac i altres drogues.

També crec que si a aquesta edat , els nois i noies comencen amb aquesta droga tova com a actitud de protesta, o de “pose”, o per que ho fa tothom, es possible que al cap d’uns mesos de consumir-la , vulguin provar coses una mica mes fortes, ja que com el tabac no “col·loca” , s’apuntin a drogues mes fortes com els porros, les pastilles, la cocaïna o el haixix, que si que canvien l’estat de les persones, son excitants, et “col·loquen”, et fan estar en estats superiors de falsa felicitat, de que tot es meravellós, que ets capaç de tot, que et menjaries el món, etc.

Dons sàpigues que amb aquestes drogues no si val a jugar, a mes de ser molt additives, degraden amb el temps a la majoria de les persones que les consumeixen, fins a anul·lar-les completament com a persones, i esdevenen uns paràsits d’elles (les drogues) A tall d’exemple d’una droga dura molt de moda, i que semblava que no passa res , en uns estudis recents han demostrat que el consum habitual de cànnabis (porros) afavoreix els atacs psicotics a les persones.!!.

Per acabar el tema de drogues, et comento també sobre un altre droga legal, molt mes perillosa que el tabac, que es l’alcohol, que pres en mesura, “diuen” que es beneficiosa per l’organisme, però presa en excés, a part de que es addictiva, et col·loca , t’excita i , et desinhibeix i xerres pels descosits, etc. Vaja una droga “droga”. I a la teva edat en creixement , una quantitat mínima d’alcohol et pot provocar un coma etílic , que normalment deixarà rastres al teu cervell per tota la vida!!.

De totes formes , buscant per Internet els efectes del cànnabis he trobat aquesta pagina web http://www.elpep.info/ on veuràs ampliat el que et comento, i d’altres temes que mes endavant t’escriuré: com per exemple els amics, l’oci, i d’altres temes que cregui siguin interessants per la teva formació.

El teu pare que sols vol el millor per tu.

4 comentaris:

Montserrat ha dit...

Et felicito per l'escrit. El més probable és que no li agradi gaire a la teva filla, fins i tot no voldrà que ningú sàpiga que ho has escrit, malgrat tot l'escrit està ple de sensibilitat i amor però t'encoratjo FERMAMENT a que parlis amb ella, obre el diàleg, encara que us enfadeu i encara que la conversa sigui curta PARLA amb ella. Crec que ella no et contestarà ara per ara per escrit (potser vaig errada) quan ho faci potser serà per dir-te que tenies raó massa tard.

Viatger ha dit...

Gracies Montserrat, ja fa unes setmanes que et tinc enllaçada et segueixo els teus escrits. M'agrada molt el que tractes sobre l'escola i el seu entorn

Viatger ha dit...

Hi he parlat, i no li ha fet gracia el que li dic, diu que ja ho sap , que no calia , que ella controla !

La part positiva es que m'he servit dels seus arguments, per parlar-hi, no tot el que volia , pero si , que veies la nostra preoupació. Espero que hagi servit per aclarir-li les coses una mica.

Joana ha dit...

És el que ens preocupa a la majoria de pares. Jo li deixo retalls de diari on parlen de drogues en general.Sé que no li agrada llegir-ho, però de reüll potser s'ho mira.És complicat educar als nanos amb una societat tan permisiva...els locals cada dia tanquen més tard i es ven alcohol i tabac a tort i a dret!
Els pares tenim un mur per lluitar, però no podem defallir no tirar la toballola, per pesats que diguin que som!
Un post molt sentit!
Endavant1